neděle 13. července 2014

Vysočina fest

Tento článek je věnován především Šárce, protože je smutná, že jí kvůli špatným zádům návštěva nevyšla. Tak snad aspoň malou náplast jí to přinese.
Vysočina fest je multižánrový kulturní festival, který trval tři dny od čtvrtka 10. 7. do pátku 12. 7. 2014 a letos se uskutečnil teprve po druhé. Jako místo konání byl zvolen jihlavský amfiteátr umístěný vedle ZOO, většina lidí mu říká prostě letňák, neboť to tu kdysi sloužilo i jako letní kino. Moje babička vyprávěla, jak zde poprvé viděla film Poklad na stříbrném jezeře a bylo to prý tehdy něco úžasného, všude hromady lidí, i na stromech prý seděli. Jen v té době tam ještě viselo skutečné plátno, sice velké, ale nebyla to pevná stavba jako nyní. Krátce před revolucí prý byla postavena ona pevná promítací plocha, promítací kabina dostala nové , tehdy špičkové, vybavení, ale protože po sametové revoluci do čela tehdejšího provozovatele Parku kultury a oddechu přišla neschopná osoba, vše v roce 1992 padlo a rozkradlo se.
Po přelomu tisíciletí se tu činnost letního kina pokoušela obnovit pojízdná promítací kabina, ale měla mizernou výbavu na tak velké kino a na plátno dopadal jen malý obdélníček úplně dolů té ohromné promítací plochy, takže o to brzy nebyl zájem.
V současnosti promítací plocha slouží maximálně jako držák reklam při různých akcich, neboť před ní je malé pódium a podle velikosti akce se buď postaví dočasné velké pódium přes toto malé, jako v případě Vysočiny festu, nebo postačí právě i to malé.

Blog je především panenkářský, tak aspoň na několika fotkách se panenka musí objevit. Fotky vznikly před začátkem hlavního programu, tak tam lidí není moc. V pozadí je vedlejší pódium pro alternativní muzikanty.

 Zábavní prostor mezi oběma pódii.


 Hlavní pódium, to za ním je právě ta velká promítací plocha pro letní kino.


 A nyní fotky bez panenky některých učinkujících a celkové atmosféry.
Čechomor

 Specialitka pro Šárku: Tomáš Klus



  J. A. R.

 Petr Bende & band a cimbálová muzika Grajcar


 Voilá! Slovenská umělkyně zpívající francouzsky.

 Tublatanka





 Yo Yo Band

 David Koller







  Fotka plochy u vedlejšího pódia za tmy.

 MIG 21





Mydy Rabycad

A dále ještě vystoupili např. Tři sestry, Tata Boys, Iné kafé, Richard Müller, Chinaski, Wanastowi vjeci atd. A zaujalo mě i to, že festival navštívili i diváci ze Slovenska.

Žádné komentáře:

Okomentovat