středa 9. července 2014

Staveniště XIII.

Dnešní díl moc nového nepřinese. Popundeklové šaboudce přibyla jen dvě další pole, avšak stavbyvedoucí roupama neví coby, šaboudka ho asi omrzela a začal dělat základy pro budoucí plot kolem areálu.
Nad zdejším harmonogramem prací zůstává rozum stát. například třikrát kopali a zahrabávali totéž místo. Nejdříve tam kopali výkop pro jedno kanalizační vedení, zřejmě pro odpadní. Pak zjistili, že tam musí být ještě kanalizace pro dešťovou vodu, tak to vykopali a zahrabali znovu. Ale to nestačilo, ještě něco tam potřebovali, tak se totéž místo kopalo znovu a motohodiny bagru zase jely. Tahle stavba určitě musí převýšit původní rozpočet. A to samé zdění zdiva v přízemí objektu. Nejdříve to vypadalo, že chtějí postavit všechny zdi dřív, než začnou dělat horní šaboudku, aby na to měli denní světlo (pod šaboudkou je tma, museli by si svítit). Nestalo se tak, začala růst na jednom okraji stavby šaboudka. Avšak ta najednou také byla přerušena a ejhle, začal se dělat základ pro plot. A podobných příkladů se tu najde.
Tak jdeme na to, dnešní sličnou průvodkyní bude příšera Clawdia.









 Pohled prostupem v podlaze do "podbalubí" šaboudky.


A zde je ten výše zmiňovaný budoucí plot, zatím jen výkop s podkladem a mezera mezi fošnami je již momentálně vylita betonem, na fotce ještě ne.




A toto jsou ocelové zárubně, neodborně futra, čekají, až se někdo uráčí je zazdít. Ocelové zárubně se do příček právě zadívají v průběhu výstavby na rozdíl od dřevěných, které se nacvaknou, až když jsou hotové i omítky.

Je po dešti a hydroizolace funguje, na dně stavby je jezero.

Žádné komentáře:

Okomentovat