středa 2. července 2014

Staveniště XI.

Dnešní fotky jsou již poněkud starší, pocházejí z 26. června, ale dřív se mi je zveřejnit nepodařilo. Průvodkyní s vlasy do pasu a svádící bitvu o zázemí pro sportovce jest nová urbanka.

Nejprve vám ukáže klasický pohled, které se objeví skoro každé focení a a dlouho ho již neuvidíte, neboť brzy bude položen strop a poroste 2. podlaží (1. patro).


Hlavy traverz jsou již zabetonovány, jako bednění posloužily zbytky polystyrenu.



Trochu jiskření při hrátkách na jističích a zásuvkách.


Hydroizolační pás byl již na penetrací napuštěnou stěnu přivařen. je dost vysoký, nebo se tu objevuje poměrně vysoko množství podzemní vody. Ze staveniště je totiž permanentně, tedy 24 hodin denně odčerpávána voda, jinak by stálo v jezeře.



Mezitím rostou další další zdi až do plné výšky.







Vzhůru k výškám...



Řezačka na cihly.


Ani by nemrkla a hned by se jí skutálela hlavička z krčku.



Posezení na lavičce

Těmto dřevěným kolíkům spojeným prkny se říká lavičky, slouží jako pomocníci při vytyčování základů nových objektů. Všimněte si na fotce těch malých oranžových kolíků v zemi. Ty značí umístění budoucího objektu a aby se mohly vykopat jeho základy, tak se v určité vzdálenosti od nich zřídí lavičky. Na horní hranu fošen se natlučou hřebíky, na které se natáhne provázek korespondující s hranou budoucí stavby. A to je vodítko pro výkop.


Urbanka se drží levou rukou hřebíku, který je v zákrytu s oranžovými kolíky v zemi, a na zadním prkně je další hřebík, taktéž v zákrytu, ale ten asi není zřetelně vidět. Jen provázek zatím není natažený.


Tak se mějte, koťátka, už mě to tu nebaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat