čtvrtek 10. září 2015

Hrad Rokštejn

Již po několikáté se nějaká panenka z mé valné hromady vydává na túru na zříceninu hradu Rokštejn. Mohli jste zde vidět např. Abbey, Dereka či Nikki. Někdo pozorný si jistě všimne, že je zřícenina postupně dostavována. Kolují zvěsti, že by vstup měl být příští rok zpoplatněn, tak uvidíme, zda Barbie z dnešní návštěvy nebyla poslední neplatící návštěvník.


Tato cesta byla kdysi jen hliněná, časem ji vydláždily kameny.










Poprvé v životě jsem se dostala na hradní věž. Kdysi nebyla přístupná, poslední dva roky už ano, ale nikdy se mi nepodařilo narazit na otevírací dobu. Věž totiž otevírají jen o víkendech v létě.

 Pohledy z věže a na věži.




V těchto místech má být nová brána, kde by se i platilo vstupné. Světlé části jsou čerstvě dozděné. Původní vstup do hradu byl jinde, na fotografii to není vidět, tedy kousek doleva od levého okraje fotky, ale tam je nyní soukromý pozemek a dům, takže by se tam oficiálně vstupovat nedalo, avšak otvor tam stále je, který nyní vyplňují kovová vrata vedoucí  na zmíněný soukromý pozemek. Dále na fotce vidíte, že v koutu probíhají archeologické vykopávky.


Žádné komentáře:

Okomentovat