neděle 9. prosince 2012

Drážďany

Drážďany (Dresden) jsou trochu ujetější počin v cestování s panenkou, ale co, lepší už to nebude.
Drážďany jsou hlavním městem německé spolkové republiky Sasko, momentálně se tam konají vánoční trhy, kde je snad víc českých návštěvníků než německých a sem tam Poláci. A když se ráno vjíždí do města, na 9 poznávacích značek aut připadá jedna německá.

První tři fotky byly pořízeny na nábřeží Labe, které tu má prý mít šířku 100 až 150 metrů. Labské údolí v Drážďanech je bývalá památka UNESCO. V roce 2009 bylo vyškrtnuto ze seznamu kvůli novému mostu v centru Drážďan.




 Další série fotek byla vyfocena v areálu Zwingeru. Jde o sestavu barokních staveb. Leží v místech původních městkych hradeb, mezi vnější a vnitřní zdí. Toto "mezihradbí" se nazývalo Zwinger, proto komplex tento název zdědil. Během druhé světové války byl poničen a musel být znovu zrekonstruován.
Ve Zvingeru se nachází jako hlavní atrakce obrazárna Alte meister, kde jsou vystaveny obrazy různých starých mistů jako jsou Rembrandt nebo Rubens.




A zde slavný Frauenkirche (Chrám panny Marie). Jde o protestantský kostel v barokním stylu stojící na náměstí Neumarkt. Po bombardování Drážďan v únoru 1945 se zřítil, zůstala stát jen jedna malá část stěny. Kostel je tedy celý nový, jeho dostavba byla dokončena v roce 2005 a stála 180 mil. eur.

Žádné komentáře:

Okomentovat