pátek 5. října 2012

Slovensko

Fotky, které vidíte jsou už z podzimu před dvěma roky. Někteří z vás něco z nich viděli na Flickru nebo Facebooku. Když vidím, jak se i po blozích o panenkách rozšířil duch cestování, rozhodla jsem se je dát i sem, snad nikomu nebudou překážet. Tady na blogu byly už dřív v článku Halenka s fialovo růžovou sukní jen fotky, které ukazují především oblečení, zde se nachází další, kde je panenka spíš doplněk okolí.

Oblast hranic Česka a Slovenska. Domek v pozadí je domácí restaurace, kde obsluhu tvořil jediný starý pán, pravděpodobně majitel.

Nyní jsme v rekreační oblasti Hrabovo, které leží asi 1,5 km od okraje města Ružomberok a nachází se v národním parku Veľká Fatra. V pozadí na fotce resort Apartmány Hrabovo, každý dům měl na sobě napsané své jméno.

Vodní nádrž.

Opět resort Apartmány Hrabovo, tentokrát z protějšího břehu nádrže.

Další pohled na vodní nádrž.

U plastové tabule s ilustrační mapou, která se nacházela nedaleko nástupiště lanovky vedoucí do lyžařského areálu Malinô Brdo.

Malinô Brdo. Po vyjetí kabinkovou lanovkou nahoru se naskytnou krásné pohledy.


Kudy kam?

Skanzen Vlkolínec. Je to trvale obydlená obec. Nachází se tu chráněné dřevěné objekty v horském stylu, muzeum atd. Údajně se tu platí vstupné 2 €, ale nikdo nikde nic nevybíral. Asi proto, že už byl podzim a pro těch pár návštěvníků by se nevyplatilo zaměstnávat výběrčí poplatků na všech cestách do obce.

Blížíme se k civilizaci, v pozadí Ružomberok.


A jsme zpátky v Hrabovu, v dočasném domově apartmánech Fatrapark

Žádné komentáře:

Okomentovat