čtvrtek 9. srpna 2007

Černobílý svetr (návod)

Velikost: Panenka o velikosti cca 40 cm.
Materiál: Dvě různobarevné vlny ( já použila Lurettu).
Vzor lemu: Pružný vzor- střídáme 1 oko hl. a 1 oko obr. jehl. č.2.
Lícový žeržej: Jehl. č. 2; líc hl., rub obr.
Vyplétaný vzor: Lícový žeržej - pleteme dle schémat (2. polovinu od středového oka zrcadlově) norskou technikou, to znamená, že právě nepoužité vlákno vedeme volně po zadní straně pleteniny. Okrajová oka jsou zakreslena.
Přední díl: Nahodíme 18 ok vč. okrajových a pleteme vzor lemu do výše 2,5 cm, přičemž přidáme v poslední řadě rovnoměrně 5 ok = 23 oka. Dále pleteme lícový žeržej. V celkové výši 7 cm pokračujeme dle schématu a zakončíme.
Zadní díl: Nahodíme 18 ok vč. okrajových a pleteme vzor lemu do výše 2,5 cm, přičemž přidáme v poslední řadě rovnoměrně 3 oka = 21 oko. Dále pleteme jako přední díl, pouze bez svislých pruhů.
Rukáv: Nahodíme 10 ok včetně okrajových a pleteme vzor lemu do výše 4 cm, přičemž v posl. ř. všechna oka kromě 1 oka zdvojíme = 19 ok. Dále pleteme lícový žeržej do výše 10 cm od spodního okraje, a pak pokračujeme dle schématu a zakončíme.
Dohotovení: Ramenní švy sešijeme po obou stranách v délce 0,5 cm. Krční výstřih obháčkujeme 1 kruhovou řadou krátkých sloupků. Rukávovou kouli nabereme, rukáv položíme na střed a vsadíme. Zbývající švy sešijeme.



Další náhledy zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat